Kafa
O kafi
Reč proizvođača
Ne postoje dve iste kafe, kao što ne postoje ni dva ista čoveka na planeti. Verujemo da ona najposebnija, prirodno gajena, nеprocesuirana, raste na malim plantažama ljudi kоji su joj sa puno pažnje posvećeni, jer je ta kafa jako važan deo njihovog života.
Slavimo prirodno poreklo kafe, plantaže na kojima rastu i ljude koji ih posvećeno gaје. Gde god se nalazite i u kakvom god raspoloženju da ste, imamo kafu koja je samo za Vas. Otkrivamo širom sveta ove jedinstvene kafe i svaku pečemо na način koji najbolje ističe njen karakter i izdvaja je od ostalih. Verujemo da se ultimativno iskustvo kafe krije u isprobavanju i upoznavanju što više različitih vrsta, kao i u stalnom isčekivanju “šta je sledeće?“ Svet kafe je bogat i raznolik, a takvim ga čine brojna porekla, mnoštvo očaravajućih aroma, načina pripreme, prilika u kojima kafu pijemo i raspoloženja u kojima joj se prepuštamo. Ovo je raskoš koju, u različitim formama, želimo da slavimo sa svima Vama koji istinski volite kafu, donoseći Vam kafu гazličitih porekla, farmera, berbi і karaktera. Donosimo ih sа potpisom ljudi koji stoje iza njih, kao beskonačan niz limitiranih serija – pojedinačno, ali i u blendovima. Možete ih naći samo kod nas i neće ostati dugo u ponudi. Naši farmeri u svoju kafu unose i srce i dušu, da bi bile posebne, baš kao i svako od Vas. Otkrijte ih i uživajte u njihovim bogatim ukusima.
Iz srca Afrike i podnožja snežnih planina…. U podnožju snežne planine Rvenzori u Ugandi, Gabriel i njegov tim decenijama, na plantažama specifičnim po tome što kafa raste u senci drveća banane, uzgajaju i vrše selekciju zrna kafe koja imaju autentičan ukus. Rezultat je, kako Gabriel kaže: “prava afrička kafa sa čokoladnim i citrusnim notama, kao i blagim nagoveštajem začina“ Ovu kafu kremastog tela srednjeg inteziteta karakteriše glatka tekstura iz više slojeva koji neprimetno spajaju u jedinstvenu celinu
Upoznajte Eduarda – predstavnika šeste generacije koja upravlja ovom porodičnom plantažom. Njegovi preci su počeli sa uzgajanjem kafe 1840. godine, a po Eduardovim rečima tajne gajenja kafe su se prenosile sa jedne na drugu generaciju i pomogle da danas porodica uspešno gaji visokokvalitetnu kafu u specifičnoj mikroklimi, na visini izmedju 1100 i 1200 metara, napogodnijoj za rast sofisticiranih arabika. Tradiciju čuvaju sušenjem sveže ubranih plodova na njihovom tlu, na nikaragvanskom suncu koje razvija snažan ukus u kojem se prepoznaje nota crne čokolade i slatkoća sušenog voća.
Luiz Alberto ponosno uzgaja svoju kafu u bujnoj zelenoj brazilskoj prašumi, koja je blagoslovena jednim od najplodnijih zemljišta na svetu. „Brazilska prašuma je razlog zašto je moja kafa tako dobrog ukusa“, priča nam Luiz. „Kafu gajimo upravo ovde u srcu šume, već skoro 200 godina.“ Prefinjeno 100% arabika zrno, sorte Žuti Bourbon, uzgaja se na 1000 ili više metara nadmorske visine. Karakteristika sorte, za razliku od klasičnog zrna arabike, upravo je u toj intenzivnoj, žutoj boji ploda koja ovu sortu čini jednom od najkvalitetnijih i najpopularnijih širom sveta. Rezultat je kafa koja sjedinjuje neodoljive arome tamne čokolade i slatkoće karamele sa orašastim notama pečenih badema. Srednjeg intenziteta sa baršunastim telom, nudeći ukusno piće, savršeno za malo opuštanja.
“ Želim da onaj ko pije moju kafu pomisli na prelepe predele Kolumbije “ – govori nam Marija dok isprobava sveže ubrana zrna Arabike. Optimalna klima na Marijinoj farmi, koja se nalazi u oblasti Julija, u jugozapadnoj Kolumbiji, zajedno sa jedinstvenim uslovima zemljišta omogućavaju da zrna kafe polako sazrevaju. Nakon umerenog prženja, ova specijalna kafa predstavlja sigurni izbor za jednu punu, uravnoteženu, keramičku šoljicu za espreso. Telo kolumbijske duše. A rezultat? Posebne arome mlečne čokolade, breskve i delikatnih voćnih nota.
Rameševe plantaže su smeštene u senci bujnog drveća, tamo gde su čovek i priroda nerazdvojiva celina. Monsuni i jedinstveni sastav zemljišta čine da plod sazreva lagano, što doprinosi izuzetno niskoj kiselosti i zaokruženom, balansiranom telu ove kafe. “ Želja mi je da moja kafa onima koji je piju donese vrhunsko zadovoljstvo ne samo zbog ukusa i aroma, već i napornog i posvećenog rada koji je uložen da bude baš takva. “ Jaka, 100% Robusta, ova kafa nosi note začina, orašastih plodova i crne čokolade. Zato verujemo da je odličan izbor ukoliko želite da istražite autentične kafe Indije.
No1
Mešavina stvorena pažljivim odabirom visoko kvalitetnih zrna arabike iz Afrike (Etiopija, Uganda) i Južne Amerike (Kolumbija), koje rastu na nadmorskoj visini iznad 2000 metara u savršenim vremenskim uslovima pogodnim za razvoj bobice kafe. Ova mešavina 100% sofisticirane arabike daje savršen, gladak i kremast espresso napitak blage kiselosti, kakao citrusne arome i ukusa čokolade.
No2
Mešavina izraženog karaktera, napravljena od 70% specijalno odabranih zrna arabike iz Južne Amerike i Afrike (Kolumbija, Etiopija, Uganda) i 30% robuste iz Azije i Afrike. Bogata tekstura, naglašena punoća i jačina sa primesama čokolade, grožđa i smokvi pružaju espresso napitak koji obuzima sva čula.
Farmers blend
Farmers Blend je mešavina uravnoteženog karaktera, napravljena od 60% specijalno odabranih zrna arabike koje dolaze sa farme iz Nikaragve i 40% zrna robuste sa farme iz Indije. Obiluje aromama čokolade, sušenog voća i začina koje u kombinaciji daju pun i harmoničan ukus kafe. Ukoliko volite izbalansirane ukuse, toplog karaktera i baršunaste note Farmers blend je pravi izbor za vas!